Over ons

BOURGOGNE EXPRESS ANNO 1997

Sinds 1997 zitten we al in de Bourgogne. En het mooie is: tegenwoordig wonen we er ook. Een echt familiehuis in de Bourgogne heeft wel zijn voor- en nadelen.

Werk en privé lopen door elkaar en dat bevalt prima. Onze voorliefde voor goede en betaalbare wijnen heeft geleid tot de oprichting van de Bourgogne-Express. Eens per maand rijden we de pareltjes naar onze wijnvrienden in Nederland. Mooie wijnen die in het moederland niet in de winkel te vinden zijn. Dat maakt ons aanbod zo uitzonderlijk.

Nederlandse ambacht in Bourgogne

De Bourgogne-Express is opgericht door Richard Wentges. Een liefhebber die al decennia door de Bourgogne rondstruint op zoek naar mooie betaalbare wijnen. Inmiddels gaat hij met de locals om alsof ze familie zijn. Zijn kennis van de taal, de streek en lokale gebruiken maken hem de ideale man om zich met wijn te bemoeien. Ook daar weet hij gelukkig het een en ander van. Zijn rake smaak weet mede-proevers telkens weer te verrassen.

Maison Wentges

De aankoop van een familiehuis 23 jaar geleden in de Bourgogne was de start van het handelshuis ‘Maison Wentges fondée en 1999’. De jacht op en voorliefde voor goede en betaalbare wijnen heeft geresulteerd in het ontstaan van de Bourgogne Express. Altijd op zoek naar de pareltjes die we kunnen delen.

.

Familie & Vrienden

Wat begon met het meenemen van enkele dozen voor vrienden en familie is een uit de hand gelopen hobby geworden. We rijden nu maandelijks met een vrachtwagen vol met mooie wijnen, die in Nederland niet verkrijgbaar zijn, vanuit Frankrijk naar jou toe.

Maandelijkse wijnen

Elk kwartaal bezoeken we onze wijnhuizen om te proeven en tijdens deze bijeenkomsten kiezen we voor jou de beste wijnen voor een betaalbare prijs. We kijken dus niet naar het etiket maar naar de kwaliteit van de wijn.

Direct contact via Whatsapp?